Annons 494215


Fastighet: Ormbunken 1
Byggår: 1946
Ägare: AB Stockholmshem
Finnes
bostad 1

Hyresrätt
2 rum, 47 kvm, 5956 kr/mån
Badkar, Kabel-TV

Främlingsvägen 27, 3:e vån
126 Gröndal/Midsommarkransen/Aspudden [Karta]

Obs! Vi är seriösa och vill byta våra bostäder till en så snart som möjligt.

Två bostäder bytes mot en. Lägenheterna är snarlika, både i storlek och utformning och ligger i Midsommarkransen respektive Gubbängen.

Bostad nr 1, Midsommarkransen.
En välplanerad hörnlägenhet med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten ligger längst upp i huset. Ny parkett i vardagsrummet, nytapetserade väggar samt nymålade snickerier. Även vitvarorna är nya. Vissa bevarade detaljer från 40-talet som fönsterbrädor i marmor och dörrar med fönster. Inbyggd garderob i sovrummet och gott om förvarning i köket. Ett generöst vindsförråd en halv trappa upp.

Här i Midsommarkransen/Aspudden finns bland annat matbutiker, bibliotek, gym och skolor. Med tunnelbanan kommer man snabbt till stan eller till Liljeholmen som ligger en station bort. Det är 5 minuter till Aspuddens tunnelbana och 7 till Midsommarkransens station.

Gemensamma utrymmen är tvättstuga och cykel- och barnvagnsrum.

Till grundhyran tillkommer ca 500 kr fram till och med 2022 för nyinlagd parkett i vardagsrummet och nya tapeter i kök och vardagsrum. Totalhyra = 6491 kr.

Se alla 12 bilder


Fastighet: Klohammaren 1
Byggår: 1947
Ägare: AB Stockholmshem
Promenera i kvarteret
Finnes
bostad 2

Hyresrätt
2 rum, 45 kvm, 5776 kr/mån
Badkar, Kabel-TV

Dörrvägen 23, 3:e vån
122 Enskede/Stureby/Gubbängen [Karta]

Två bostäder bytes mot en. Lägenheterna är snarlika, både i storlek och utformning och ligger i Midsommarkransen respektive Gubbängen.

Bostad nr 2, Gubbängen.
Vi har en trivsam och välplanerad tvåa som ligger höst upp i fastigheten, nyligen renoverad och stambytt. Huset har bevarade orginaldetaljer som fönsterbrädor i marmor och vitmålade spegeldörrar. Vädringsfönster finns i badrummet. Modern parkett i vardagsrum. Mycket bra förvaring med praktiska lösningar, bland annat inbyggd garderob i sovrummet, många skåp i köket och stort vindsförråd som ligger en halv trappa upp. Ringa insyn från grannar. Takhöjden är 2,70 m.

Obs! I vardagsrummet är fotona bara tagna från en vinkel men där finns även en hörna med plats för t.ex. skrivbord.

På gården finns en nybyggd lekplats, hönshus, växthus och pallkragar där hyresgästerna får odla. Gym, symaskin och yogagrupp finns i en lokal och även en svamp- och växttork som alla får utnyttja. Det finns en gemensam el-lådcykel och till nästa sommar ska det finnas kaniner på gården. Hyresgästföreningen har vunnit flera priser för sitt arbete med gården, aktiviteter och hållbarhet (se LH Spindeln i Gubbängen).

Gemensamma utrymmen är två stycken tvättstugor och cykel- och barnvagnsrum. Alla gemensamma utrymmen är nyrenoverade och tvättstugan har nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Lägenheten är belägen nära tunnelbana i Gubbängen med busskommunikationer på tvären (buss 172). Här i Gubbängen finns bland annat matbutiker, bibliotek, vårdcentral, tandläkare, gym och skolor. Med tunnelbanan kommer man snabbt till city eller till Farsta Centrum som ligger två stationer bort med ett hundratal butiker.

Nära till Majrovskogen, Hökarängen, Gubbängens IP och kolonilotter. 10 min med bil in till city. Lätt att parkera på gatan.

Se alla 9 bilder


Sökes

Hyresrätt
Minst 2 rum, minst 60 kvm, högst 12000 kr/mån

Max sökdjup: Triangelbyten

Områden
111 Norrmalm/Gamla stan
112 Kungsholmen/Essingeöarna
113 Vasastan
116 Östra Södermalm
117 Västra Södermalm/Liljeholmen/Gröndal
118 Centrala Södermalm